perjantai 27. heinäkuuta 2007

Sinistä tietä

Kaunis Viitasaari vesien keskellä. Koski ja kanava, perunapellot,savoon tukkirekat ja Valmet-metsäkone. Esi-isien Käärmelahti. Siilinjärven valkovuoret, silta, jolta itsemurhakandidaatti hyppäsi P:n eteen mutta missasi ja tömähti lavalle. Mäkinen mutkainen loppupätkä otti mahasta.

Lapsuudelta tuoksuva talo, peilityyni järvi.

Ulkona savustui lohi samalla kun sisällä saunottiin. Pehmeä löyly,navetan nurkalla saunan hämärä, tulen kohina pesässä. Kirpeä järvivesi. Kissa asteli vesirajaan juomaan, kaislikossa molskahti kala, vesimittarit luistelivat. Korvosta kylmää, muuripadasta kuumaa, loppuhuuhtelu muovivadista päähän. Lohi ja haarukat, painikkeena kolme litraa omenalimonadia retroetiketillä. Ylhäällä kävi keskiyötä jo.

Tyttö ja isomummo astelivat rinnan postia hakemaan. Kasvien esittely, metsämansikkapaikan näyttö. Ikäeroa 80 vuotta.

Yllä pilvissä jylisivät lennoston Hornetit. Kummisedän mukaan päässyt Poika oli nähnyt kanttaukset ja laskeutumiset Rissalan aidan takaa, Kuopion ympäristöineen Puijon tornista. Ja saanut varikolta matkamuistoksi 30 millin hylsyn.

Pitkämielinen kissa sieti silitystä mutta nujuutus ei käy, veti kynnellään rajan Tytön sormeen. Suosio ei siitä laimentunut.

Paluumatkalla ropsaisi vettä.

Ei kommentteja: